Shantymen Kaap HoornEnkele video clips van het Shantymen Kaap Hoorn koor

The fields of Athenry

Sea song

The Fields of Athenry is een van de bekendste Ierse protestliederen. Het lied gaat over een gevangene die een dialoog tussen twee mensen opvangt. Het is een dialoog tussen Michael en zijn vriendin Mary. Het liedje speelt in de tijd van de hongersnood. Michael heeft graan gestolen van de Britse autoriteit en zit daarvoor gevangen. Hij zal voor straf worden gedeporteerd naar Sydney aan de Australische Botany Bay. Zijn vriendin Mary staat buiten, met hun kind op de arm. In het laatste couplet vaart het schip weg en Mary kijkt het na.

Promo in de Oosterkerk Hoorn.

Shanty's.

De Oosterkerk is de op een na oudste kerk in Hoorn. Zij is van oudsher de kerk van schippers en vissers. Het koor van de Oosterkerk-in-steen werd in 1519 opgetrokken. Sindsdien bepaalt de kerk van het gewone volk aan een van de oudste straten van Hoorn mede het silhouet van de stad. In deze monumentale omgeving is deze promotiefilm van het Shantymen kaap Hoorn opgenomen.

Promo op de halve Maen Hoorn

Shanty's

De orginele De Halve Maen was het schip van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) dat, onder leiding van kapitein Henry Hudson, in september 1609 de haven van New York binnenvoer. In 1988 is de kiel gelegd voor de replica op de Snow Dock werf in Albany (USA). Deze replica is aan het Westfries Museum in bruikleen gegeven. Het schip ligt in Hoorn op bij het Centrum Varend Erfgoed. De replica nam deel aan Sail Amsterdam 2015. In deze nautische omgeving is deze promotiefilm van het Shantymen kaap Hoorn opgenomen